DEL

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er uden tvivl enormt udfordrende at drive en virksomhed, da man har et ansvar over for så mange mennesker som regner med at virksomheden tjener penge. Her er der fx tale om investorer, de ansatte, bestyrelsen, ens egen familie osv. Mange gange kan dette behov for profit desværre en altoverskyggende fornødenhed som gør, at der bliver sparet på menneskeligheden i virksomheden. Et af de steder som nemt kan blive fortrængt i en kommerciel virksomhed er arbejdsmiljøet. Mange virksomheder vil dog hurtigt opdage, at dette ikke er vejen frem, da medarbejdere ofte yder lige så godt, som de føler, at de bliver behandlet. Få hjælp til arbejdsmiljøledelse her.

De ansattes trivsel

Det er videnskabeligt bevist, at ansatte yder bedre på deres arbejdsplads, hvis de også trives på deres arbejdsplads. Det er selvfølgelig individuelt fra person til person, hvad der får en til at trives, men generelt, vil det være noget i denne retning: uformel og venlig tone, sociale arrangementer som fester og udflugter og plads til morskab i arbejdstiden. Selvom disse ting måske ikke lyder arbejdsrelaterede, så er de hver især vigtige for de ansattes moral. Som arbejdsgiver kan det dog ofte være svært at se, at disse ting har en positiv indflydelse på de tal, som man kigger på i slutningen af hver måned.

Etiske overvejelser

Arbejdsmiljøet inkluderer dog flere aspekter af arbejdspladsen end de ansatte. Der er nemlig flere overvejelser man som arbejdsgiver skal tage, når man bestyre en virksomhed. Her skal man fx overveje, om man ønsker at benytte sig af økologiske og/eller allergivenlige produkter, selvom at disse som regel er noget dyrere end konventionelle produkter. Ligeledes skal man overveje hvor gode arbejdsvilkår man ønsker for sine ansatte, eller hvor god kvalitet man ønsker for sine kunder. Alle disse overvejelser er etiske spørgsmål, og selvom den rigtige løsning måske også er en dyre løsning, så vil det kunne betale sig i den lange ende.